Херсон °C

У Херсоні вручали почесні відзнаки «Золота медаль ХДУ»

Новости » Общество
0
Більше 300 нагороджених та премійованих співробітників й студентів Херсонського державного університету з приводу 104-ї річниці від дня заснування Alma mater. Про церемонію повідомляє у Фейсбук ректор ВНЗ депутат Херсонської обласної ради Олександр Співаковський:
- Хотілося б назвати всіх, бо саме з внеску кожного формується репутація та ім’я університету. Але ж ми розуміємо формати соцмереж) Особисто я досі знаходжуся під враженням, адже відбулися по-справжньому унікальні та історичні речі під час урочистостей в актовій залі. Ми вперше вручали почесну відзнаку «Золота медаль Херсонського державного університету». 11 листопада відвідали майже ровесника нашого університету, кандидата філологічних наук, доцента, учасника бойових дій в Другій світовій війні, почесного професора ХДУ, почесного громадянина Херсона Павла Кіндратовича Параскевича та вручили йому відзнаку. Сьогодні в урочистій обстановці золоту медаль отримав ректор, за плечима якого три каденції – Юрій Біляєв. Він досі працює в університеті, є головою Конференції трудового колективу та безцінним радником, виходячи з його життєвого та професійного досвіду.
Також вперше Почесною відзнакою «Срібна медаль Херсонського державного університету» нагородили Марію Пентилюк, яка 53 роки свого життя присвятила університету, Віктора Семеновича Сокура – почесного голову ради ветеранів ХДУ, Якова Плоткіна – доцента кафедри алгебри, геометрії та математичного аналізу.
Звання «Почесний працівник ХДУ» присвоєно Ігорю Миколайовичу Котовському – кандидатові географічних наук, доцентові, ветерану праці. Також Ігор Миколайович з нагоди ювілейного дня народження нагороджений нагрудним знаком Міністерства освіти і науки України «Відмінник освіти». Микола Вікторович Шевряков – кандидат біологічних наук, доцент, ветеран праці також отримав звання «Почесний працівник ХДУ».
Грамотою Міністерства освіти і науки України нагороджена Олена Орленко – завідувачка кафедри готельно-ресторанного та туристичного бізнесу. Подякою Міністерства освіти і науки України з нагоди Дня працівників освіти нагороджена Людмила Василівна Вишневська – доцентка кафедри хімії та фармації.
Відзнаки «Нагрудний знак професора» отримали Сергій Бабичев – професор кафедри фізики та методики її навчання, Алла Цапів – завідувачка відділу аспірантури та докторантури, професор кафедри англійської філології та світової літератури імені професора Олега Мішукова, Олександр Вікторович Черемісін – професор кафедри історії, археології та методики викладання.
Дякуємо нашим почесним гостям – першому заступнику голови Херсонської обласної державної адміністрації Андрію Шибаєву, начальниці управління освіти та науки Херсонської обласної державної адміністрації Тетяні Юшко, депутатам Херсонської обласної ради Вікторії Гавренковій та Олександру Книзі, які вітали від імені депутатського корпусу та його голови Олександра Самойленка. Також з нами в цей урочистий день були секретар Херсонської міської ради Галина Лугова, начальниця управління освіти Херсонської міської ради Наталія Журженко, голова Херсонської районної державної адміністрації Михаило Линецкий, голова Херсонської районної ради Валентина Покотилова. На святі були присутні члени Наглядової ради університету – Юрій Рожков, Олена Урсуленко, Тарас Бузак, Констянтин Хутковский… Приємно усвідомлювати, що багато з цих відомих та успішних людей – випускники нашого університету.
Ми раді особисто були бачити на урочистостях професора, доктора габілітованого Інституту історії та політології Поморської академії в Слупську (Польща) Романа Дрозда, який є Почесним професором нашого університету. Привітання надіслав ректор Поморської академії Слупська Збігнєв Осадовський. Відеопривітання надійшло від Філіппа Лаіра - професора університету Ніцци - Софія Антиполіс, проректора по інноваціям.
У цей день мені чимало доводилося виходити на сцену, щоб вручити відзнаки легендарним особистостям, грошові сертифікати деканам університету, завідувачам кафедр.
Неймовірно зворушливий момент, який можна вважати навіть історичним. На одному майданчику ми зібрали та відзначили ТОПових науковців університету за результатами рейтингування. Мав за честь відзначити преміями та на згадку зробити спільне фото з ТОП-5 докторів наук, кандидатів наук, науково-педагогічних працівників без наукового ступеня. Це гордість та слава університету!
Також грошовими преміями відзначені кращі студенти кожного факультету за поданням деканатів, кращі працівники за поданням проректорів…
Творчий супровід урочистого зібрання здійснювали народні хореографічні колективи університету «Сузір’я» та «Ладовиця». Художні керівники - заслужені працівники культури України Алла Рехліцька та Валентин Васяк. Гімн України, а згодом й власний твір-пісню виконав заслужений діяч мистецтв України Олексій Пономарьов. Були відео- та творчі привітання від студентів й студентського самоврядування…
За 104 роки ми пройшли шлях від Юр’ївського учительського інституту до Херсонського державного університету. П’ять поколінь пройшли цей шлях, який пролягав через дві світові війни, через голодомор і через сталінські репресії, через перебудову, розпад Радянського Союзу, через 30 років нашої Незалежності…
З теплом у своєму виступі згадав ректорів, з якими пощастило працювати та у яких навчався (детально дивіться у відео). Особисто дякую нинішній керівній команді університету – першому проректорові Сергію Омельчуку, проректорам – Максиму Віннику, Дарї Мальчиковій, Сергій Кузнецову, Наталії Кушнір, деканам, керівникам структурних підрозділів… За кожною історією стоять люди!
Зі святом, шановні випускники, студенти, співробітники, викладачі, ветерани, друзі, колеги! Ми пишаємося тим, що маємо 100 тисяч випускників, славетне минуле та, впевнений, матимемо яскраве майбутнє!
Тільки вперед!

У Херсоні вручали почесні відзнаки «Золота медаль ХДУ»

 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: