Херсон °C

У дитячій поліклініці № 1 почали вакцинувати дітей проти COVID-19

Новости » Общество
0

У дитячій поліклініці № 1 КНП «Херсонська міська клінічна лікарня ім.Є.Є.Карабелеша» 16 листопада розпочали вакцинувати проти Ковід-19 дітей віком від 12 до 17 років. Спершу була проведена активна санітарно-просвітницька робота серед населення щодо необхідності вакцинації дітей. Потім розробили графік щеплень, визначивши для дітей і підлітків окремі дні і години. Отож, сьогодні 18 дітей у супроводі батьків прийшли до поліклініки та отримали щеплення. Вакцинація дітей проводиться вакциною Comirnaty від Pfizer/BioNTech, використовується за схемою введення 2 доз (0,3 мл) з інтервалом між першою та другою 21-28 діб.

Протягом року точилося багато розмов щодо доцільності та необхідності вакцинування дітей, які тривалий час скупчено перебувають у дошкільних, загальноосвітніх закладах. Тож, враховуючи наявні дані з безпеки та ефективності вакцини Comirnaty від Pfizer/BioNTech для дітей віком від 12 років, а також зростання захворюваності на SARS-CoV-2 серед дітей, рекомендовано проводити вакцинацію проти Ковід-19 осіб віком від 12 до 17 років незалежно від приналежності до групи ризику за умови наявності щеплень, які відповідають віку з урахуванням затверджених протипоказань до вакцинації.

Таке рішення схвалене Національною технічною групою експертів з питань імунопрофілактики. За більш детальною інформацією батьки можуть звернутися до лікаря, з яким укладено декларацію.

Завдяки своєчасній вакцинації проти COVID-19 ми разом зможемо подолати пандемію та зберегти життя наших дітей і упередити захворюваність серед дорослих з якими вони контактують.

Вакцина Comirnaty пройшла усі необхідні дослідження для дітей віком 12-17 років, які довели її ефективність та безпечність. ЗаданимиЦентрів з контролю та профілактики захворювань США на середину жовтня, вона на 93 відсотки ефективна проти госпіталізації підлітків віком 12-18 років. Наразі вакцина Comirnaty від Pfizer-BioNTech дозволена у більшості країн, що застосовують цей препарат, як от США, Канада, Австралія, Японія, країни ЄС тощо.

 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: