Херсон °C

Громадська рада закликає мера Херсона Колихаєва впровадити публічні консультації

Новости » Общество
0
Громадська рада звернулась до міського голови Херсона з пропозицією активізувати процес впровадження в місті публічних консультацій.
Про це повідомляє у соцмережі голова Громадської ради Олександр Мошнягул.
«Ще 3 вересня затверджений новий Статут громади. За цей час сказано чимало гарних слів про те який гарний та демократичний маємо Статут. Але ж, від слів потрібно переходити до справ. Стаття 16 документу відтепер зобов'язує органи місцевого самоврядування проводити публічні консультації, а порядок їх проведення визначається окремим Положенням, який є додатком до Статуту.
Про що ж іде мова? Відтепер, відповідальний орган міської ради має щорічно готувати план консультацій на наступний рік. Всі підрозділи міськради мають включити до цього плану найбільш важливі питання своєї діяльності на наступний рік. Після цього проект плану погоджується з громадською радою та передається на підпис міському голові. 
Питання, які не увійшли до плану консультацій можуть ініціюватись громадськими об'єднаннями. Якщо пропозиція провести консультацію надійшла від 3 організацій вона реалізується обов'язково. Також, обов'язковими  є пропозиції  громадської ради. Консультації проводяться у різних формах, які обирають ініціатори. Це можуть бути громадські слухання, круглі столи, дебати тощо. Консультації можуть проводитись в електронній формі, або навіть у формі вивчення громадської думки.
Головне, що після кожної консультації відповідний орган ради має підготувати звіт та врахувати пропозиції громадськості отримані під час консультацій.
Для висвітлення перебігу консультацій на сайті міста має бути створений спеціальний розділ "Громадські обговорення, слухання, місцеві ініціативи".
Наявність Положення про публічні консультації є безсумнівною перевагою нового Статуту, і зараз саме час його впроваджувати, адже наближається новий рік.
Тому громадська рада звертається до міського голови з рекомендацією активізувати процес розробки плану консультацій. 
Для цього потрібно: уповноважити певний підрозділ міськвиконкому розробити проект плану, створити зазначений розділ на сайті та почати публічний процес підготовки плану», - повідомляє Олександр Мошнягул.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: