Херсон °C

Херсонський держуніверситет продовжує боротьбу за парковку біля Ботанічного саду

Новости » Общество
0
Депутати Херсонської обласної ради перейнялися долею Ботанічного саду Херсонського державного університету. Вчора проректор з фінансово-господарської та науково-педагогічної роботи Максим Вінник та начальниця юридичного відділу Ксения Парасочкіна на запрошення першого заступника голови Херсонської обласної ради Єгора Устинова та голови комісії з питань сільського господарства, земельних відносин та екології Альберта Черепахи були присутні на засіданні депутатської комісії.
Про це пише у Фейсбук депутат обласної ради, ректор ХДУ Олександр Співаковський.
«Йшлося про боротьбу університету з, як виявилося, самовільно влаштованою наприкінці 2020 року впритул до Ботанічного саду автостоянкою. Вона відсікає його фасад від Миколаївського шосе та перекриває проїзні шляхи, пожежні заїзди, знаходиться на комунікаціях… Багаточисельні звернення досі ні до чого не призвели, але ми не зупиняємося.
По-перше, щиро вдячні за те, що керівництво обласної ради та абсолютно всі члени комісії переймаються долею Ботанічного саду, відвідували його та розуміють важливість цього об’єкту не тільки для університету, але й для Херсона та області.
По-друге, дякуємо за неформальний підхід до вирішення проблемних питань. На комісію були запрошені представники Херсонської міської ради - начальниця управління транспортної, дорожньої інфраструктури і зв’язку Марина Віркун та головний спеціаліст відділу аналітичної роботи та контролю за використанням земель департаменту містобудування, архітектури та земельних ресурсів Тетяна Аракчеева. Вони повідомили, що наразі з’ясовується, як земельна ділянка, що є комунальною власністю, була без потрібних погоджень передана в користування та на ній побудували парковку.
Вислухавши всі сторони, комісія вирішила звернутися до органів прокуратури з приводу порушеного питання. Депутати наголосили на необхідності забезпечити комфортний та безпечний доступ мешканців і гостей міста до Ботанічного саду.
Отже, Херсонський державний університет разом з фахівцями міської ради розроблять відповідний проєкт. Про наміри співпрацювати в цьому напрямку ми сьогодні почули.
Дякуємо всім, хто зацікавлений у збереженні Ботанічного саду, в розвитку університету, який є частиною економічної, соціальної, культурної екосистеми міста», - йдеться у повідомленні.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: