Херсон °C

Поліція Херсонщини просить громадян бути більш обачними з купівлею товарів в Інтернет

Новости » Общество
0
Мешканці області продовжують потрапляти на гачки аферистів, купуючи або ж продаючи товари через мережу Інтернет. Так, тільки за один день в поліцію Херсонщини звернулись двоє потерпілих, яких шахраї ошукали на майже 60 тисяч гривень. Наразі поліція встановлює особи зловмисників. Про це інформує відділ комунікації поліції Херсонської області.
Так, в Херсонське районне управління поліції звернувся 32-річний місцевий житель. Чоловік розповів, що на одному із Інтернет-сайтів він виставив оголошення про продаж дивану. Через деякий час йому зателефонував потенційний покупець і повідомив, що оформив покупку з доставкою та, щоб отримати кошти, продавцеві тепер потрібно пройти за індивідуальним посиланням і вказати дані банківської картки. Заявник перейшов за посиланням, ввів номер своєї банківської картки, CVV-код. А через деякий час з його гривневого рахунку були зняті близько 6 тисяч гривень, а з валютної картки - понад тисячу доларів США.
Цього ж дня мешканка Генічеського району замовила через мережу Інтернет мотоблок. Довірившись, вона перерахувала 100-відсоткову передоплату в сумі майже 16 тисяч гривень на картку продавця, після чого зв'язок з ним обірвався. А замовлену покупку потерпіла так і не отримала.
Шановні громадяни! Щоб не стати жертвою шахраїв будьте обачними, коли замовляєте товар через Інтернет. Здійснюйте покупки на сайтах, які зарекомендували себе з позитивного боку, мають добрі відгуки ваших знайомих та не викликають сумнівів. Домовляйтесь про придбання товару на умовах відправки поштою накладеним платежем. Здійснюйте оплату за товар тільки після його перевірки. Якщо ви продаєте товар на сайтах-оголошеннях уважно перечитайте умови користування їх послугами. Не переходьте за посиланнями, які вам надсилають у особистих повідомленнях через різні месенджери нібито для купівлі товару / скасування угоди / повернення ваших коштів тощо. У разі, якщо ви стали жертвою шахраїв, звертайтесь до найближчого відділення поліції або телефонуйте «102».

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: