Херсон °C

У Херсоні надали першу послугу мобільного адміністратора

Новости » Общество
0

50 хвилин зайняла виїзна реєстрація права власності в адміністратора ЦНАПу й херсонця, який першим у місті отримав послугу мобільного адміністратора. Ще донедавна для отримання будь-яких адміністративних послуг потрібно було особисто навідатися до ЦНАПу, але для деяких людей за станом здоров’я такі дії були проблематичними. Директор департаменту надання адміністративних послуг Херсонської міської ради Костянтин Хутковський розповів, що чоловік звернувся до ЦНАПу для отримання послуги мобільного адміністратора, коли її в Херсоні ще не було. І дочекався – на минулому засіданні сесії міської ради депутати прийняли рішення розширити перелік можливостей ЦНАПу і запровадити таку послугу, як мобільний адміністратор. Відтак, сьогодні, 26 листопада, фахівці ЦНАПу виїхали до місця проживання херсонця, аби надати йому необхідну адміністративну послугу – зареєструвати його майно в реєстрі речових прав.

«Завдяки співпраці з USAID, які придбали необхідне обладнання, і відповідно до рішення міської ради, відсьогодні ми виїжджаємо й працюємо з нашими громадянами безпосередньо за місцем їхнього проживання, або до закладівохорониздоров’я, де перебуває людина, щоб на місці надати потрібні їй адміністративні послуги»,– пояснює Костянтин Хутковський.

Для надання послуг мобільного адміністратора мешканцям Херсонської міської територіальної громади в наявності у фахівців ЦНАПу 4 мобільних бокси. До кожного з них входить принтер, сканер, ноутбук для роботи онлайн, 3G-модем, який дає змогу підключення до інтернету.

Замовити таку послугу можуть люди з інвалідністю чи їхні представники, люди, в яких є медичний висновок стосовно того, що вони зараз не можуть пересуватися, аби прийти до ЦНАПу особисто. Потрібно надати необхідні документи, після їх розгляду та визначення дати й часу прийому, фахівці виїжджають до місця проживання людини чи у лікарню й надають їй необхідні адміністративні послуги.

Костянтин Хутковський вважає надання послуг мобільним адміністратором вкрай важливими, адже коли особисто приїхати до ЦНАПу можливості немає, у нагоді стане саме мобільний адміністратор.

«Вважаю це значним кроком у сфері надання адміністративних послуг. Впевнений, що мобільний адміністратор стане нормою для жителів нашої громади»,– каже Хутковський.

На сьогоднішній день ЦНАП приймає громадян безпосередньо у приміщеннях, черг, як таких, більше не існує – є можливість записатися онлайн і швидко отримати потрібну адміністративну послугу.

Також Департаментом та Центром надання адміністративних послуг здійснюються виїзні прийоми у населених пунктах Херсонської міської територіальної громади.

Наразі виїзні прийоми адміністраторів відділу адміністративних послуг Департаменту вже відбулись на території старостатів: Степанівка, Зеленівка, Наддніпрянське, Садове, Комишани, Антонівка. Мешканці старостатів отримали адміністративні послуги із земельних, паспортних питань, реєстрації місця проживання, реєстрації речових прав, єМалятко.

Центр надання адміністративних послуг знаходиться за адресою:

м. Херсон, проспект Ушакова, 37 (вхід з вул. Преображенська (Декабристів).

Відділ адміністративних послуг:

22-31-01, 26-26-65, 31-62-05

 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: