Херсон °C

Чотири громади Херсонщини реалізують проєкт «Велосипедом до двох морів»

Новости » Общество
0
Відбулося спільне засідання робочих груп з реалізації міжмуніципального велопроєкту на Херсонщині: як подолати адміністративні перепони до досягнення спільного успіху? Про це повідомляє Децентралізаційний марафон.
Територіальні громади долають складнощі в організації роботи над спільним проєктом «Велосипедом до двох морів», який реалізується в рамках проєкту «Сприяння всебічному розвитку громад через аналітику, діалог та співпрацю». Адже обов’язковим елементом його впровадження є погодження місцевою радою участі в реалізації спільного проєкту. В умовах, якщо громади такого досвіду не мають, то цей процес вочевидь є справою непростою.
Та й сам проєкт амбітний – на величезній протяжності створити умови для безпечного руху велосипедистів. Тож тільки на початку грудня всі чотири громади, які його реалізують, – Білозерська, Голопристанська, Олешківська та Херсонська були готові були презентувати свої частини участі в проєкті на спільному засіданні з підготовки до реалізації проєкту та договору про співробітництво громад.
Під час зустрічі учасники – представники громад - обговорили важливі елементи. Зокрема, стан отримання Олешківською громадою погодження щодо участі в реалізації спільного проєкту місцевих рад; презентації представників громад своєї ділянки велосипедного маршруту та проєкт спільної концепції.
До зустрічі в онлайн-режимі також долучилися фахівці КП «Дороги Херсонщини» та разом із учасниками обговорили безпекові питання, котрі слід урахувати при формуванні маршруту.
Важливим є питання визначення джерел фінансування проєкту. Фахівці надали рекомендацію звернутися до обласної державної адміністрації з пропозицією включити його до програми «Безпечний дорожній рух». Учасники спільного засідання визначилися, що Олешківська громада як ініціатор звертатиметься до облдержадміністрації. Наразі ж триває робота над остаточною версією концепції проєкту та договору про співробітництво громад.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: