Херсон °C

Нижньосірогозька громада: стратегію затверджено – йдемо у новий рік з чітким планом розвитку

Общество, Экономика
0

У четвер, 23 грудня депутати Нижньосірогозької селищної ради затвердили стратегію розвитку громади на 2022-2027 роки.

Про це повідомила керівниця Регіонального офісу "U-LEAD з Європою" в Херсонській області Оксана Сілюкова.

- Впродовж 2021 року Нижньосірогозька громада разом з експертами U-LEAD працювала над розробкою стратегії розвитку своїх територій. І той факт, що у 2022 рік громада йде з чітким планом дій, дуже надихає, - зазначила Оксана Сілюкова.

Консультативну підтримку з розробки стратегії розвитку Нижньосірогозької селищної громади робочі групі надавав експерт U-LEAD Віктор Бондарук. За його словами громада дуже добре проявила себе в організації роботи з написання стратегії. На кожному етапі максимально залучалась громадськість та враховували думку мешканців громади. Були проведені всі необхідні процедури: проведено дослідження громадської думки, збір та узагальнення інформації про заходи, які необхідно здійснити на території громади для її розвитку, їх аналіз щодо доцільності та фінансового підтвердження, розподіл по першочерговості здійснення та громадське обговорення.

Під час збору проєктних ідей робоча група отримала понад сто пропозицій, з яких в основу Плану реалізації Стратегії на І етапі – 2022-2024 роки – покладені 91 проєктна ідея та заходи, відібрані на основі пропозицій, що надійшли від посадовців, представників підприємств, установ та організацій Нижньосірогозької громади під час розробки та обговорення проєкту Стратегії. Орієнтовний фінансовий план містить обсяг витрат місцевого бюджету на реалізацію опрацьованих заходів та проєктів, що становить понад 84 млн. грн.

- Після доопрацювань, внесення змін, нарешті, стратегію було винесено на розсуд депутатів селищної ради, які затвердили цей важливий документ та План її реалізації. Чітко дотримуючись Плану стратегії ми поступово будемо відновлювати та розвивати окремі галузі економіки, які впливатимуть на подальше покращення життя громадян та їх добробут. Тож, головні документи громади затверджено – йдемо у новий рік з чітким планом розвитку, - говорять у громаді.

Як зазначив у вступному слові до стратегії розвитку Нижньосірогозької селищної територіальної громади її голова Дмитро Такаджи, сталий розвиток об’єднаної громади ґрунтуватиметься на Стратегії, розробленій за участі представників громади із залученням фахівців.

- Отриманий в результаті спільної роботи документ дозволяє свідомо реагувати на виклики сьогодення та, головне, бачити на кілька років наперед, куди ми йдемо і що для цього робимо. Завдяки Стратегії громада зможе розраховувати свої сили, місцеві ресурси, а також залучати зовнішні, концентрувати їх на визначених напрямах, аби малими, але зрозумілими кожному кроками, наближатися до поставлених цілей, стверджувати свою громаду в Україні та світі, - підкреслив Нижньосірогозький селищний голова.

Нагадаємо, що у 2021 році експертну підтримку U-LEAD щодо розробки стратегії розвитку в Херсонській області отримали Каховська та Нижньосірогозька громади.А у 2022 році разом з експертами U-LEAD розроблятимуть стратегії розвитку Великолепетиська, Бериславська, Новомиколаївська та Каланчацька громади.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян, та розширює можливості громад.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: