Херсон °C

За рік на Херсонщині вкрали електроенергії на суму понад 160 млн. грн.

Новости » Общество
0
Крадіжки майна «Херсонобленерго» набувають масштабів стихійного лиха. Від цих крадіжок страждають перш за все мешканці, які на тривалий час зостаються без електропостачання.
Протягом минулого року на об’єктах енергопостачання Херсонської області скоєно 33 крадіжки електричного обладнання, якими заподіяно значних матеріальних збитків.
Зокрема, викрадено 260 кг трансформаторної олії, що призвело до серйозних поломок трансформаторів. На час виконання ремонтних і відновлювальних робіт, мешканці населених пунктів залишалися знеструмленим. Як правило, викрадення масла виявляється, не відразу, а при проведенні планових ремонтних робіт або коли трансформатор виходить з ладу.
Не менша проблема - це викрадення дротів ліній електропередач.
Зловмисники умудряються поживитися і на високовольтних лініях - спилюють металеві кути на опорах, від чого вони втрачають стійкість і можуть впасти під власною вагою чи під дією погодних умов - сильного вітру чи снігу. А наслідки такої аварії - знеструмлення населених пунктів, а то й виходу з ладу побутових приладів споживачів. За 2021 рік невідомі особи скоїли крадіжку 1380 кг металевих конструкцій з опор та майже 2,1 км електричних проводів.
В зв’язку з такими крадіжками енергетичного обладнання енергетики просять керівників територіальних громад, депутатів, мешканців міст та сіл звертати увагу на трансформатори, підстанції, лінії електропередач у своїх населених пунктах.
І якщо помітите біля них незнайомих осіб, що не є представниками АТ «Херсонобленерго» (працівники Товариства завжди працюють у спецодязі), з підозрілими намірами, повідомляйте негайно до кол-центру 0552-48-06-20, 0-800-500-629, або правоохоронним органам на телефон «102».
Внаслідок дорожньо-транспортних пригод у 2021 році знищено понад 100 опор на загальну суму 200 тисяч гривень .
Фахівці АТ «Херсонобленерго» систематично проводять роботу з виявлення самовільних підключень до електромереж, постійно вдосконалюючи методи боротьби з крадіжками електроенергії. Тим, хто замислюється стати на шлях легкої наживи, варто знати, що викрадення електроенергії та самовільне її використання без приладів обліку, карається штрафом від ста до двохсот неоподаткованих мінімумів, виправними роботами у термін до 2 років або навіть обмеженням волі до 3 років. Ті самі дії, вчинені повторно, групою осіб чи у великих розмірах, караються позбавленням волі до 3 років. Такі покарання передбачені ст. 188-1. Ч.1 Кримінального Кодексу України.
Протягом року працівники Товариства задокументували 2 472 факти розкрадання електричної енергії, якими заподіяно збитків на загальну суму понад 160 млн. гривень.
Втручання в роботу енергооб’єктів загрожує життю та здоров’ю самого зловмисника та інших споживачів, завдає значної шкоди енергорозподільним та енергопостачальним Товариствам, негативно впливає на роботу ринку електричної енергії України.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: