Херсон °C

На Херсонщині діють консультаційні пункти Центру з надання безоплатної правової допомоги

Новости » Общество
0
Співпраця установ пробації з Центрами з надання безоплатної правової допомоги у Херсонській області дає можливість клієнтам пробації отримати якісні правові послуги, юридичні консультації та роз’яснення чинного законодавства від фахових правників.
Вже з початку нового року спеціалісти та юристи Місцевих центрів проводять заходи разом з регіональними Центрами пробації.
4 січня фахівці Голопристанського місцевого центру Інна Холодняк та Ольга Гальченко організували роботу консультаційного пункту в приміщенні Скадовського РВ філії № 2 Державної установи «Центр пробації» та забезпечили доступ громадян до безоплатної правової допомоги.
Інна Холодняк відповідала на питання, пов’язані з трудовим, сімейним та адміністративним правом. Кожного клієнта інформували про можливість отримання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги.
Розповіли також про те, як можна самостійно отримати правову консультацію за допомогою довідково-інформаційної платформи правових консультацій «WikiLegalАid».
Спеціалісти роздали присутнім інформаційні буклети з правовими консультаціями та візитівки Голопристанського центру.
6 січня, фахівчиня Бериславського центру Марина Бондаренко-Цимерман провела правопросвітницьку лекцію на тему: «Адміністративне правопорушення і адміністративна відповідальність за розпивання алкогольних напоїв у громадських місцях» для клієнтів філії ДУ «Центр пробації».
Юристка системи БПД Валентина Герасимчук надала правову консультацію трьом особам з  питань адміністративного, сімейного та житлового права.
У січні також відбулась робоча зустріч завідувача сектору «Новокаховське бюро правової допомоги» Ірини Зальвовської з начальником Каховського міського відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Херсонській області Костянтином Назаренко.
Під час бесіди представники двох споріднених організацій узгодили графік роботи консультаційного пункту в приміщенні установи на 2022 рік. Обговорили і найбільш проблемні питання з якими люди найчастіше звертаються до безоплатної вторинної допомоги.
Після завершення робочої зустрічі Ірина Зальвовська прочитала для відвідувачів центру лекцію на актуальну тему: «Відповідальність за вживання алкогольних напоїв в громадських місцях».
Під дією алкоголю нетверезі громадяни порушують спокій інших, вчиняють і більш тяжкі злочини. Присутнім нагадали про адміністративну відповідальність, згідно зі ст. 178 КУпАП, за розпивання алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або появу у громадських місцях в п’яному вигляді.
Після  лекції, в рамках роботи консультаційного пункту доступу до безоплатної правової допомоги, всі бажаючи отримали індивідуальні консультації та буклети з контактами бюро правової допомоги.
Плідна робота двох державних  інституцій в Херсонській області має на меті  правопросвітництво та профілактику правопорушень громадян, а також всебічну допомогу у вирішенні їх складних життєвих проблем. І з цими задачами фахівці обох регіональних установ добре справляються.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: