Херсон °C

Правильний аналіз – основа ефективного лікування. Про лабораторію в лікарні Карабелеша

Общество, Здоровье
0

Якщо ви піклуєтеся про своє здоров’я, то знаєте, що щорічні його перевірки та рання діагностика можуть врятувати життя. Часом люди ігнорують деякі симптоми або вважають їх незначними, а потім отримують захворювання у важкій стадії. Для клінічного мінімуму достатньо загального аналізу крові за формулою, загального аналізу сечі, глюкози крові натщесерце і біологічного аналізу крові. Значення аналізів неабияке. Пригадайте, з чого починається будь-яке лікування – амбулаторне чи стаціонарне? Більшість сприймає це як «між іншим». Але як багато залежить від правильного аналізу: і визначення діагнозу, і процес протікання захворювання і, зрештою, одужання.

У лікарні ім. Є.Карабелеша для проведення різного роду аналізів є Лабораторія, яку очолює Чіжова Майя Миколаївна. Лабораторія є структурним підрозділом КНП «Херсонська міська клінічна лікарня ім.Є.Є.Карабелеша». Основними напрямками діяльності клінічної лабораторії є комплексне лабораторне обстеження пацієнтів амбулаторно-поліклінічної мережі, хворих стаціонарних відділень, лабораторні обстеження при проведенні профілактичних медичних оглядів, консультативна допомога лікарям у виборі найбільш діагностично-інформативних лабораторних тестів, впровадження нових методів дослідження біологічного матеріалу, які мають високу аналітичну точність та діагностичну цінність. Лабораторія має свої підрозділи у поліклініках №№1, 2, 3 і в стаціонарі. За останні роки щорічно в клінічній лабораторії виконується близько одного мільйона гематологічних, загальноклінічних, біохімічних, імунологічних, цитологічних досліджень. Лабораторія забезпечена сучасним обладнанням. І, приміром, лабораторія стаціонарувиконує весь спектр біохімічних досліджень (загальний білірубін та його фракції, АЛТ, АСТ, ГГТ, лужна фосфатаза, амілаза, загальний білок, альбумін, креатинін, сечовина, сечова кислота, залізо, ЗЗЗС, СРБ, РФ, О-St, кальцій, фосфор) на автоматичному біохімічному аналізаторі Accent -200. Визначення глюкози крові на аналізаторі Biosen C-line. Загальний аналіз крові ( 20 показників) на автоматичному аналізаторі MicroCC-20 Plus. Визначення газів крові на аналізаторі OPTI CCA-TS. Визначення електролітів (калій, натрій, хлор) на аналізаторі АЭК-1. Дослідження на коагулограму ( ПЧ, МНО,ТЧ, АЧТЧ, фібриноген) на коагулометрі Coag 4D, на прокальцитонін, Д-дімер,тропонін на аналізаторі FA-50

Клінічна лабораторія поліклініки №2 виконує весь спектр біохімічних досліджень на аналізаторі Cobas c 311, дослідження гемостазу ( коагулограма) на ТТГ, ПСА, маркери гепатитів В, С на імунохімічному аналізаторі Сobas e 411/Іg E, антитіла к Helicobacter hylori. IgM, IgG Covid-19 на імуноферментном аналізаторі SirsoS. Загальний аналіз крові (20 показників) на гематологічному аналізаторі Norma Icon 3. Дослідження крові на малярію, червоний вовчак. Копрологічні дослідження (копрограма, дослідження на яйця гельмінтів). Загальний аналіз сечі на аналізаторі URI-TEХ 300. Також проводиться визначення груп крові та резус-фактор, дослідження на сифіліс (РМП).

Лабораторія поліклініки №1 виконує дослідження на загальний аналіз крові, сечі, копрологічні дослідження (копрограма, дослідження на яйця гельмінтів), дослідження на сифіліс (РМП). Лабораторія поліклініки №3 виконує дослідження на загальний аналіз крові, сечі, глюкозу крові.

З 2014 року Лабораторія бере участь у Програмі перевірки професійного рівня (МПР) серед медичних лабораторій закладів охорони здоров’я України при Українському Референс-центрі з клінічної лабораторної діагностики та метрології НДСЛ «ОХМАТДИТ» МОЗ України: «Клінічна біохімія», «Вірусні гепатити», «Гематологічні дослідження на автоматичному гематологічному аналізаторі» на 100 відсотків.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: