Херсон °C

У 2021 році до скарбниці Херсонської громади надійшло понад 2 млрд гривень податків і зборів

Общество, Экономика
0

Як повідомили у відділі координації та моніторингу доходів бюджету Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі, протягом минулого року скарбниця Херсонської міської територіальної громади отримала для свого розвитку та забезпечення соціальних потреб мешканців понад 2 млрд гривень податків і зборів. Це на 335 млн гривень перевищує показники 2020 року.

Основною складовою Херсонського бюджету у 2021 році став податок на доходи фізичних осіб. Його було сплачено більш як 1,4 млрд гривень.

Крім того, важливими джерелами наповнення місцевого бюджету були надходження від сплати єдиного податку ‒ 349 млн гривень, плати за землю ‒ понад 104,3 млн гривень, податку з реалізації роздрібної торгівлі підакцизних товарів ‒ понад 91 млн гривень, та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки ‒ більш ніж 36,2 млн гривень.

Податківці зазначають, що системне наповнення дохідної частини бюджету базується, перш за все, на сумлінному ставленні до сплати податкових зобов'язань свідомих платників. А сплачені до бюджетів місцевих громад податки сприяють розвитку інфраструктури, забезпечують достойне фінансування соціальної сфери, покращення рівня життя громади.

За офіційною інформацією.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: