Херсон °C

Громади Херсонщини запрошують до участі в унікальному проєкті

Общество, Экономика
0

Для громад Херсонської області, які прагнуть реалізовувати креативні ідеї, оголошений конкурс на участь в ініціативі "До розвитку громад через успіх креативних проєктів", яку впроваджує Асоціація Креативних Індустрій України та «U-LEAD з Європою».
Про це повідомила керівниця Регіонального офісу U-LEAD з Європою у Херсонській області Оксана Сілюкова.

- Мета проєкту допомогти громадам нашої області в пошуку унікальних, креативних та нестандартних ідей для розвитку спроможності та розкриття творчого потенціалу. П'ять команд учасників, які будуть складатися з представників місцевого самоврядування та креативних індустрій, пройдуть шлях від ідеї спільного проєкту до створення заявки на отримання фінансування для його втілення, - зазначила вона.

Дослідження свідчать, що креативні індустрії з кожним роком нарощують питому вагу у ВВП більшості розвинутих країн. Цей сектор щороку зростає, а фахівці називають його вагомою складовою економіки майбутнього. Тобто креативність – це вже не лише про творчий розвиток, це про розвиток економіки, створення нових робочих місць та підвищення спроможності громад.

Для участі у програмі будуть відібрані 5 територіальних громад із Херсонської області, які:


- готові сформувати для участі в програмі команду в складі: 2 спеціалісти громади, 2-3 представники креативних індустрій (це можуть бути організатори культурних заходів (фестивалів, конкурсів), IT-спеціалісти, фахівці з реклами та PR, дизайнери, фотографи, керівники бібліотек, народних домів, культурних центрів, представники народних промислів та інші представники креативних індустрій). Обов’язковою умовою є присутність у команді представника бізнесу, що представляє креативний сектор;

- будуть спроможні залучити до діалогу представників креативних індустрій своєї громади;
- зможуть забезпечити делегованих фахівців громади відповідним технічним обладнанням (комп’ютер, вебкамера, мікрофон, Інтернет).

Перевага буде надана тим громадам, які мають ідею проєкту яку хочуть реалізувати спільно за участі представників місцевого самоврядування та культурних і креативних індустрій.

Що отримають громади-учасниці?

- аналіз креативного потенціалу своєї громади (лютий-березень 2022);

- участь у навчальній програмі, що допоможе сформувати ідею спільного проєкту (березень-травень 2022);

- експертну підтримку у написанні заявок для подання на фінансування (травень-червень 2022);

- промоцію проєктів Асоціацією та можливість налагодження контактів із членами Асоціації.

Усі заходи відбуватимуться виключно онлайн і є безкоштовними для учасників.
Для конкурсного відбору просимо заповнити форму реєстрації (ЗАВАНТАЖИТИ) та надіслати на адресуhromada@ciau.org.uaдо 21:00 4 лютого 2022 року. В темі листа, будь ласка, вкажіть «назва громади заявка "До розвитку громад через успіх креативних проєктів".

Детальніше із проєктом можна ознайомитися на вебсторінці:https://ciau.org.ua/hromada/
Контактна особа - Карина Борзаківська-Балюк, проєктна менеджерка "До розвитку громад через успіх креативних проєктів": + 380989272091,kb@creativity.ua

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян, та розширює можливості громад.

 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: