Херсон °C

Двоє рибалок з Генічеська знаходяться в ТОТ АР Крим, - офіційне повідомлення

Новости » Общество
0
Російська Федерація продовжує незаконно затримувати громадян України на тимчасово окупованій території Кримського півострова, при цьому не надає офіційних відомостей до уповноважених органів України.
Про це інформує Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова.
«Двоє рибалок Руслан Романюта та Іван Герасименко вийшли 25 січня 2022 року в Азовське море на риболовецькому судні «Волга» з міста Генічеська Херсонської області та додому не повернулися.
За попередньою інформацією, на судні відмовив двигун і його прибило до міста Щолкіне в тимчасово окупованому Криму. Як стало відомо, рибалок затримали російські прикордонники, про що не було поінформовано українську сторону.
За даним фактом ГУ Національної поліції в Херсонській області порушено кримінальне провадження за ч.1ст.146-1КК України (насильницьке зникнення).
Затримання українських рибалок країною-окупантом суперечить усім міжнародним нормам права.
Звертаюся до Уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової вжити заходів щодо звільнення незаконно затриманих громадян України.
Закликаю представників міжнародних правозахисних організацій тримати на контролі ситуацію щодо чергових фактів затримання країною-агресором громадян України та не допустити порушення їх основоположних прав і свобод.
Ми робимо все можливе задля захисту прав українських рибалок і віримо у їхнє якнайшвидше повернення додому», - йдеться у повідомленні.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: