Херсон °C

У Херсоні та області відсутній зв'язок вже третю добу

Новости » Общество
0
У Херсоні та області півтори доби відсутній мобільний зв'язок та Інтернет.
Всі провайдери та мобільні оператори ще в суботу, 30 квітня, заявили про те, що у Херсонській області, самому місті Херсон та частині Запорізької області відсутній будь-який зв'язок.
Вже вчора ввечері (1 травня) один провайдер в самому Херсоні відновив свою роботу. Але, за словами самих херсонців, інтернет не стабільний. Мобільного зв’язку в обласному центрі поки що немає.
У області різні громади повідомляють про те, що оператори VODAFONE та Life не працюють взагалі. Частково працює національний мобільний оператор Київстар.
За ці дні повідомлень з самого міста Херсон надзвичайно мало. Тому точно сказати про оперативний стан – поки що неможливо. Публікуємо допис херсонця Юрія Антощука, котрий опублікував його сьогодні 2 травня о 9 годині ранку.
«Вихід в Інтернет у Херсоні та Херсонській області - лише через VPN, а краще через Tor. Та і взагалі, не тільки у Херсонській області.
Перебуваючи у фізичній окупації 2 місяці, а тепер ще й в інформаційній окупації, без будь-якого зв'язку, люди ще більше відчувають покинутість та відрізаність від вільної території. У Херсоні та області всі чекають на наших. А 
ще про Херсон треба говорити якомога більше, бо, на жаль, державна інформаційна політика у нас слабка і хаотична. Тому, як завжди, нам доводиться велику частку робити самим в тих умовах, які є», - йдеться у повідомленні.
Крім цього, херсонці радять в Фейсбук, як можна відправити хоча би СМС рідним про те, що з вами все гаразд (допис зі сторінки відомої в місті громадської діячки Лариси Польської):
- В окупації вже придумали, як коротко виходити на зв'язок на 20 секунд.
При відключенні зв'язку, переходьте в режим польоту, зв'язок втрачається.
Через 10 секунд, при відключенні режиму польоту, зв'язок включається і телефон деякий час працює на максимальній міцності передатчика. Це дає можливість підключити 4g. Ви стигнете передати заготовлене коротке повідомлення.
Є дві умови, потрібно почекати ті 10 секунд під час паузи, і в телефоні в налаштуваннях зробити 4g.

 
Так, як інтернет лишається нестабільним, а мобільний зв'язок у Херсоні взагалі відсутній, то редакція Херсонщина за день може публікувати новини із запізненням. Просимо заздалегідь вибачення у вас, шановні читачі! Віримо в те, що зв'язок відновиться найближчим часом, і знову будемо разом із вами!
На жаль, у зв’язку із ситуацією, прямі ефіри з головним редактором ІС «Херсонщина за день» теж поки що призупинені.
Чекаємо, що скоро ситуація зміниться на краще!

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: