Херсон °C

Джерела безперебійного живлення

Новости » Общество
0
Основне призначення сучасних джерел безперебійного живлення-це забезпечення надійної роботи обладнання споживача, запобігання можливості аварійного знеструмлення або його роботи при неприпустимих режимах електричної мережі з боку споживача.
 
Однак джерела безперебійного живлення (ДБЖ) не тільки здатні перемикати вхідні ланцюги живлення на резервне введення, але і забезпечити досить тривалий режим автономного електроживлення від акумуляторів або батарей. Вже стандартною функцією більшості ДБЖ є стабілізація вихідної напруги від осідань і сплесків, фільтрація високочастотних перешкод і формування правильної синусоїди частотою 50 Гц. На сторінці https://sun-energy.com.ua/bezperebiyne-zhyvlenya/ представлений великий вибір ДБЖ для різних цілей.
 
Щоб система безперебійного живлення працювала стабільно і надійно, необхідно правильно розрахувати потужність споживачів, режими роботи навантаження, без помилок вибрати необхідне обладнання.
 
Перше і головне, на що варто звернути увагу – яка мережа використовується у споживача і які навантаження до неї підключені. Залежно від того, трифазна або однофазна мережа, в подальшому залежить вся структура побудови безперебійного живлення. Необхідно порахувати всю сумарну потужність включається обладнання з урахуванням пускових струмів реактивного навантаження – електродвигунів, кондиціонерів, холодильників.
 
Також при виборі ДБЖ варто врахувати те, що рекомендований виробником тривалий режим роботи – всього лише 80% навантаження, оскільки при пікових сплесках напруги і струму система повинна працювати в межах своєї потужності. Також далеко не зайвим буде врахувати можливість підключення в найближчому майбутньому нового обладнання, наприклад, нового сервера або системи кондиціонування.
 
Потім необхідно визначитися з часом автономної роботи ДБЖ від акумулятора і допустимою швидкістю перемикання системи на автономне джерело живлення або аварійне введення електроживлення. Це дуже важливий момент, що визначає надійність всієї системи. Рядові джерела безперебійного живлення забезпечують швидкість перемикання порядку 4 м/с, що цілком достатньо для рядових комп'ютерних мереж або обладнання з імпульсними блоками живлення. Однак така швидкість перемикання може категорично не підійти для особливо відповідальної апаратури або серверів.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: