Херсон °C

Василь Михайлов: «Я від самого початку мріяв про Олімпіаду»

Новости » Спорт
0
Випускник Херсонського вищого училища фізичної культури Василь Михайлов розповів про себе та своє ставлення до Олімпіади.
У матеріалі Асоціації спортивної боротьби України Василь розповів про свій шлях до Токіо.
Народився Василь 24 червня 1995 року в селі Тарутине, Одеської області. Село Тарутине Одеська обл. Окрім Херсонського вищого училища фізичної культури навчався у Південноукраїнському Національному педагогічному університеті ім. Ушинського.
Найбільші здобутки хлопця: Чемпіонат Європи 2020 – бронза, Чемпіонат Європи U23 2017 – бронза, Чемпіонат світу U23 2017 – бронза, Чемпіонат Європи серед кадетів 2011 – золото.
«Спершу я ходив на футбол, але десь в 6-7 років перейшов на вільну боротьбу. Напевно через те, що в мені було більше борцівських якостей ніж задатків футболіста. В нашому селищі були хороші тренери Петро Арабаджи та Петро Карабаджак. Вони вміли зацікавити дітей та прищепити любов до боротьби, до щоденної роботи в залі.
Мій перший тренер був зі мною всі шкільні роки, аж до восьмого класу, коли я вступив до училища в Херсоні. Там почалась серйозна підготовка, дорослі тренування і в той час я зрозумів, що хочу чогось досягти в цьому виді спорту. Моїм особистим тренером став суддя олімпійської категорії та тренер Роман Павлов і шість років ми працювали разом. Саме під керівництвом Романа Валерійовича ми стали більше тренуватись та робити більше стартів. А змагання, як відомо – це досвід.
Останні сім років, коли я повернувся в Одесу зі мною працює Андрій Панаїтов. За цей час були і злети і падіння, але ми впевнено йшли до мети – потрапити на Олімпіаду. Також в збірній команді з нами працюють чудові фахівці – головний тренер Михайло Харачура, старший тренер Григорій Данько, Анатолій Понамарьов.
Я дуже вдячний всім хто в мене вірив і вболівав. В нас в Одесі дуже хороший борцівський зал на вулиці Академічна, 7 запрошую всіх бажаючих потренуватись – ми будемо дуже раді.
Олімпіада
Професійний спорт – це не простий вибір. І якщо ти вже обрав цей важкий шлях – то повинен мати високу ціль. Я від самого початку мріяв про Олімпіаду. Моїм кумиром в дитинстві був Василь Федоришин, його перемоги мене надихали працювати та йти до мети.
До Токіо приїдуть найсильніші, з деякими борцями мені вже доводилось зустрічатись, деяких не знаю особисто. За олімпійську медаль будуть боротися лідери світової боротьби тому на кожну сутичку потрібно виходити як на вирішальну. Я готовий психологічно і розумію, що в Токіо доведеться боротися не лише з суперниками по килиму, але і з суддями та глядачами», - розповів Василь Михайлов.
Нагадаємо, XXXII літні Олімпійські ігри пройдуть в Токіо (Японія) з 23 липня по 8 серпня. Україну представлятимуть 157 олімпійців у 25 видах спорту (30-ти дисциплінах). Ігри мали відбутися в 2020 році, але через коронавірус були перенесені на рік. При цьому було вирішено залишити назву «Олімпіада-2020».

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: